miercuri, 22 iunie 2011

Politia romana de pe plaja...

Nu credeam ca o sa ajung vreodata sa scriu despre asa ceva , dar banuiesc ca exista un inceput pentru toate. Ieri am avut "placerea" de a urmari o superba interventie a politie de pe plaja.
S-a intamplat cam asa:

Era in jur de ora 4 dupa amiaza.Oamenii stateau la soare , vantul batea linistit ,copiii se jucau , iar personajele colorate care stau si umbla printre sezlonguri incercand sa iti vanda scoici , namol , lantisoare , rochite si alte prostii disparusera ( ele dobicei umbla pana pe la 1 .. dupa mai putin) si singurul care mai ramasese era un batranel ce vindea o zmeura absolut superba la copii in special. A reusit si el sa vanda vreo 5 paharele maxim de zmeura din cultura proprie , si la un moment dat , politia se decide sa faca dreptate si sa isi faca datoria. Ii fac semn batranelului de departe sa se duca inspre ei.Batranel , spune cu o voce trista care pur si simplu te facea sa plangi : "Uite ca ma cheama politia..." . Noi , auzind ce a zis batranelul ne-am intors sa vedem ce se intampla.Intradevar , politia il chema.Se duce omul la cei doi politisti dintre care unul din ei era echipat cu de toate ( gen FBI ) si vedem ca ii da politistului , la cerereaa acestuia cei 10 lei pe care de abia ii primise de la o doamne ce a luat pentru fiul ei zmeura. Il iau pe batranel si il urca cu tot cu cosul cu zmeura in masina de politie si il duc de pe plaja. Ce a urmat ne putem imagina: I-au luat zmeura cu tot cu cos si toata sectia de politie a mancat zmeurica din gradina in seara aceea , iar banii au ajuns la politist si saracul om a ramas pe undeva pe strada...

Acum stam si ne intrebam: De ce nu era politia pe plaja cand toti tiganii trageau de tine si vindeau toate prostiile si veneau si iti ghiceau viitorul trecutul si prezentul ajutandu-te astfel sa mai scapi si de vreun obiect precum un portofel sau un telefon , dragii de ei...????? UNDE erau atunci? S-au gasit sa isi faca treaba tocmai la 4 dupa amiaza cu un amarat care nici macar 50 de lei nu stransese dupa o zi de stat in soare si care chiar muncise pentru acea zmeura..

Acum mai este o chestie...ei , politistii , nu isi permit sa isi faca treaba si sa culeaga de pe plaja vreun tigan..de ce? simplu..pentru ca nici nu ar ajunge bine la sectie cu respectivu inculpat si sectia s-ar si umple de satra acestuia facand scandal.In timp ce in cazul batranului nu are cine sa intervina.

As fi vrut sa filmez faza in care batranul ii dadea bani politistului si se ducea cu capul in pamant spre msaina acestora , dar nu am fost pe faza sa scot telefonul ...

Nu sunt comentatoare si nici nu prezint stirile , dar unele lucruri trebuiesc spuse...Traiasca politia romaneasca !! .... Nu pot spune decat un singur lucru: URAT!

Un comentariu:

  1. mda .... numai in Romania vezi asa ceva...
    E tragic cand vezi dar e si mai rusinos cand stii ca nu se va face nimic in legatura cu asta...

    RăspundețiȘtergere