joi, 10 martie 2011

Ochelari de Vedere , Aparat Dentar

Atat ochelarii de vedere cat si aparatul dentar au iesit pe piata cu scopul de a corecta mici ( sau in unele cazuri , majore ) defecte vizuale ce pot face viata unui om un cosmar.Ochelarii te ajuta sa vezi lumea asa cum  este ea defapt , iar aparatul dentar iti permite sa zambesti dupa o anumita perioada , iar in cazurile mai grave sa mananci.

Aceasta ar fi definitia clasica pe care o stie toata lumea , dar nu e unica.Copiii cu probleme de acest gen sunt obligati sa poarte ochelari sau aparat dentar  ( sau amandoua optiunile ) pentru a corecta anumite greseli omise de Dumnezeul.Dar in majoritatea cazurilor , acestea pot face mai mult rau decat bine.Pot transforma un copil lipsit de complexe , increzator in propria persoana intr-o fiinta timida si inchisa , care nu mai stie socializa din cauza unor oameni carora li se pare un motiv de ras.
Sa ne gandim , ce zic unii copii cand vad un coleg ca poarta aparat dentar? Iata si raspunsul: HAHAHA ti-ai pus sarme in dinti? Vai ce fata ai!!! Incerci sa atragi atentia?! Ei bine iti ieseee!!! haha ce caraghioasa esti ( sau caraghios )…Aceasta reactie este tipica pentru copiii fara minte si care nu se gandesc ca si ei ar fi putut foarte usor fi in aceeasi situatie si ca el/ea nu poarta aparat dentar doar asa ca i se pare ca ii sta bine…asta e o prostie..
Ce zic unii copii despre cei care poarta ochelari? Iata: Vaii ! Ce s-a intamplat? AI orbit?! Vaai aragaz cu patru ochiuri hahahaha arati oribil esti caraghios ( sau caraghioasa . Dar ei nu realizeaza ca prin aceste reactii nu fac decat sa se faca de ras.. Pentru ca cine rade de astfel de lucru nu se poate numi om.Pentru ca un om nu ar rade dintr-un motiv atat de stupid.Pana la urma asa este facut omul.Nu toti suntem perfecti , dar faptul ca incercam sa retusam unele greseli nu este ceva rau si nici de ras.
Sa ne gandim..un copil care are aceste probleme … sa ne gandim cum se simte: se simte izolat , urat , plin de complexe , nu este bagat in seama etc…SI nu este normal sa fie asa. Toti care trec prin aceste lucruri ar trebui sa fie ajutati de cei din jur , nu luati in ras..
Sfat: Aveti grija de cine si cum radeti , pentru ca la un moment dat s-ar putea sa se intoarca roata ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu