joi, 10 martie 2011

Cardurile

Cardurile sunt de mai multe feluri. De credit de salar ma rog etc etc…Dar eu va voi spune de cardurile de salariu..Au fost inventate pentru ca salariatii , atunci cand primesc banii pe luna , sa ii gaseasca pe card pentru a isi lua cat vor de acolo si pentru a plati cu el..fara sa mai trebuiasca sa ii scoti de pe card la un bancomat pentru ca in ziua de azi la majoritatea magazinelor se poate plati cu cardul.

Dar , oamenii se pare ca nu inteleg pentru ce sunt conepute aceste carduri…EI ce fac? Se duc dupa ce au luat salariul la bancomat , scot muuulti bani ( unii chiar tot salariul) si se duc si isi fac cumparaturile…Dar ei nu se gandesc ca bancomatul acela este umplut cu bani de catre cineva care vine de depaarte din capatu celelalt al orasului si ca acei bani se duc foarte repede.De aceea bancomatul nu ar trebui sa fie folosit decat atunci cand persoana respectiva nu are nevoie de mai mult de ….hai sa zicem 200 de lei…Pentru cumparaturi mai mari de aceasta valoare se plateste cu CARDUL! Nu trebuie sa te duci la supermarket cu bani cash si sa ii dai lu aia 10 milioane in banconte…Dupa ce ca o mai chinui si pe saraca fata de la casa sa ii numere  , ii mai chinui si pe cei care vin din baneasa si pun bani in bancomat…

Oamenii care se ocupa cu aprovizioanarea bancomatului stau pana la 10 seara la serivici dar cui ii pasa nu? Atata timp cat sunt BANI in bancomate….Oamenii nu se gandesc ca banii aia ajung acolo printr-un om sau mai multi , prin traficul infernal , pierzandu-si vietile pe drumuri mizere si pt oameni nerecunoscatori…Oamenii sunt egoisti si se gandesc numai la binele lor , dar ar trbuie sa se trezeasca si sa realizeze ca mai bine platesc cu cardul in loc sa plateasca cu bani cash.Chiar si un singur om care plateste cu cardul , munca altuia responsabil de banii din bancomate se usureaza , nu mult dar oricum.Asa ca daca toti am incerca sa platim cu cardul , bancomatele nu ar mai trebui sa fie umplute de 3 ori pe zi , ci de 3 ori pe saptamana…Ceea ce sa stiti ca inseamna ceva.

De ce sa nu ne gandim ca putem usura munca unui om facandu-ne si noua un bine in acelasi timp…Pentru ca este mult mai usor sa ajungi la casa si sa platesti cu cardul decat sa stai inainte 30 de min sa iti astepti randul la bancomat…Pana la urma e spre binele nostru sa platim cu cardul.
Un lucru mai spun si astfel inchei , de ce sa nu usuram munca unor oameni care si asa muncesc peste program cu muult si sunt paltiti prost in conditiile in care nu fac numai treaba pe care sunt nevoiti prin contract sa o faca , ci si pe a altora…de ce? e asa de greu sa retii un cod pin? nu cred..pentru ca memoria oamenilor este una foarte buna si este usor sa retii 4 cifre…Asa ca eu personal v-as ruga sa va ganditi de doua ori inainte sa scoateti bani de la bancomat , sa va ganditi daca nu puteti cumva sa platiti cu cardul…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu